Spackla, slipa, måla... nu är vi igång!

Hej på er!
Ännu en vecka har gått och med nötta tummar efter att ha målat tak med roller tänkte jag bjuda på en liten veckorapport. 
 
Hej blåsor, tummen upp!
 
Adressändringen fungerar och vi har fått vårt första brev i vår nya brevlåda. Löjligt glada för det, mycket roligare än brevinkast. Vi firade påsk och jag fyllde år i samma veva och fick en stege i present, helt perfekt! Den kom nämligen väl till användning redan dagen efter, i tisdags, då vi äntligen fick börja göra något praktiskt i huset. 
 
Har jag sagt att vi ska spackla och måla allting själva, för att spara många tusenlappar? Kanske i förbifarten? Iaf, det ska vi göra, och det har vi börjat med nu i veckan. Hjälp, det är mycket svårare än jag trodde. Lite naivt har jag jämfört det med att renovera ett rum, man spacklar över spikhål, slipar till och täcker med ny tapet/färg. Men självklart (dumma mig), så är ett nytt hus i lite annat grundskick än ett rum som en gång gjorts iordning. Gipsskivorna är ju inte jämna och efter varje meter kommer en stor insjunkning som måste fyllas igen med spackel. Alla hörn måste förstärkas och spacklas jämna. Det sitter en miljon skruvar, överallt, både i tak och väggar. Det tar tid, och det är svårt. Lite roligt också givetvis, speciellt när det blir fint. Men när man misslyckas tar energin snabbt slut för mig, att nöja sig med "helt okej" eller "man ska se att det är hemmagjort" känns jobbigt då man har väntat på drömhuset i snart 2 år och betalat miljontals kronor. Då vill man liksom få det, perfekt.
 
Men, det har gått bra, absolut. Det vi gjort i veckan är badrum och tvättstuga och tack vare snälla snickare har vi fått vara där lite extra på kvällarna vilket har gjort att vi kunnat spackla lite i andra rum också medan det andra torkade, som bonus. Det har varit långa dagar, igår var vi i huset i 11 timmar och idag är axlar och nackar lite möra. Vi blev helt klara med badrumstaket i lilla badrummet idag, det var en härlig fredagskänsla. Badrummet uppe är spacklat men inte slipat. Tvättstugan har varit det stora projektet, där ska det både spacklas, slipas, sättas väv och målas.
 
Tack Sandra för spackelkurs i tisdags och tack pappa för all hjälp under veckan!
 
Vi har varit så inne i allt arbete att vi glömt bort att fota i veckan, men här kommer några bilder iaf!
 
Dag 1 användes inga målarverktyg, men de förbereddes iaf!
Slipning av tak i tvättstuga, dag 2
 
Gårdagens projekt (dag 3), då satte vi väv. Som att tapetetsera fast värre. Stora våder, rör som stack ut överallt och behövde skäras ut, och sen viktigt att få slätt. Simon, Emmeli och pappa Sven var ett dreamteam!
 
Mera vävlim 
 
 Sen målades det tak, som till vår besvikelse behövde spacklas om då skruvarna var för dåligt spacklade. Gråa fläckar på vitt nymålat tak var trist. Men efter en tredje strykning blev det bra! 
 
 
De övriga snickarna har ju arbetat som vanligt i huset och mycket roligt har hänt! Vi har fått vårt tredje takfönster utsågat så nu ser man ut överallt där man ska! De har även gjort klart taket på verandan och vi har fått våra spottar uppsatta. Visst blev det fint? 
 
 
Nu tar vi helg, både i och utanför hus! 
Trevlig helg!

Kommentera här: