Helt plötsligt gick det undan!

Det satt långt inne med bredbandsindragningen. Det sista vi hörde för ca 2 veckor sen när senaste inlägget skrevs, var att det skulle ordna sig förhoppningsvis om ett par veckor, att de iaf skulle få tag på det där dokumentet för att kunna gå vidare. Men bara 5 dagar senare (!) så väntar detta när vi kommer hem!
 

Ser ni det blåa som lyser? Visst är det vackert? Äntligen har vi fått in fiber, och nu finns det internet här hemma! Helt fantastiskt! Det kommer ju underlätta en aning kan man ju säga, bara bloggskrivandet, jisses vad mycket lättare det kommer gå nu! HURRA!!!
 
Och som att det inte var allt? Nej, för typ dagen efter. Då knackar det på dörren, och där står en grävare. "Tidigast i november" var vi lovade, för att få hjälp med markarbetet. Men nu helt plötsligt så fanns det lite tid, och på 2 dagar så var alla stubbar borta, hål igengrävda, infarten fixad och matjorden utlagd. Helt otroligt!
 
Vi följde arbetet inne i värmen, ute var det riktigt ruggigt!
Många turer runt huset, fram och tillbaka. Roligt med stora fönster!
 
 
Dagen efter kom det grus till infart och parkering!

Och så här blev slutresultatet!
 
Det känns fantastiskt roligt att kunna backa en bra bit ut från tomten och kunna se HELA huset nu. Det blev stor skillnad när allt bråte försvann. Nu ska vi bara köra bort släpvagnen, ställa in lite grejer i förråd och ordna någon lösning för motorvärmare, så är vi redo för vintern. Vi hade ordnat det där med motorvärmare så himla smart, dragit ut el mitt på tomten redan från början, för att kunna sätta dit en motorvärmarstolpe. MEN, när grävaren började lägga ut jorden så insåg vi att det inte alls skulle bli bra att dra parkeringen så långt ut på tomten, så den elen får vi spara till adventsgran eller annat, och el till motorvärmarsladd får bli lite problemlösning just nu. Vi ska ringa elektrikern i dagarna och höra om han har någon bra idé. Hoppas! Ibland blir ju inte allt som man tänkt, men så är det. Man hittar hela tiden smågrejer, saker man inte tänkt på. Som att kunna sätta en lampa i tvättstugefönstret exempelvis, det går inte hos oss. Inga uttag. Ska kika om det finns någon led-lampa som går på batterier. Tipsa om ni ser någon, vet ju att det finns sådan juldekoration iaf!
 
Bygg ett hus till din vän, ett till din ovän och ett tredje till dig själv. Det ligger nåt i det! Men skulle aldrig byta bort vårt hus för allt i världen, och än mindre bygga 2 till 😅
 
Hörrni, hoppas allt är bra med er och att ni fått en bra start på oktober! Jag har sagt det förr, men nu känns det mera hoppfullt att kunna säga att vi hörs snart igen (lite oftare än varannan vecka) nu när startsträckan inte är lika lång. Tack fiber!

Kommentera här: