Fasadmålning

Glad september på er!
 
Här sitter vi med vitfärgade fingrar efter en målardag. Absolut inte invändigt, det är vi tusan klar med. Men nu målas det fasad! Faktiskt riktigt roligt, och det går så bra. Fasadmålningen tog fart förra helgen och vi har hunnit bra långt på bara tre dagar. Tack alla ni som var här och hjälpte till och tack för fint väder!
Helt fantastiskt!
 
Huset blir ljust ljust grått med vita knutar. Vi sökte ju bygglov för ett vitt hus men fick nej av kommunen, så den här färgen kändes perfekt. I solen ser huset vitt ut, och i skuggan ljusgrått, nöjda nöjda! Vi kommer att hinna göra en strykning nu och den andra blir till sommaren 2019, något ska man ju ha att göra då med!
 
Jobbveckan som gått har varit ordentligt stressig och påfestrande på en massa vis, och att få landa i huset en fredag var helt fantastiskt. Här vilar vi. Ordentligt. Trots när vi tlll och med målar och håller på. Men visst ska det bli skönt när tiden kan börja att läggas på lite annat än att husfixa. Jag börjat att sakna vardagliga hemma-grejer, som att baka eller putsa ett fönster. Eller vattna blommorna (nej inga blommor är inköpta än, det har liksom inte varit på turordningen). Och det är just det suget som börjar komma över en nu. Det har varit en rolig resa, men nog ska det bli härligt att få leva här i vårt hem fullt ut. Och nu börjar det närma sig ordentligt.
 
För i morgon, då hoppas vi på att fasdamålningen ska göras klart. Skyliften som vi hyrde i morse (tack pappa för draghjälp!) hjälpte oss på de högsta partierna på ena sidan huset idag. I morgon ska den flyttas på baksidan, och sen ska vi göra om samma sak som vi gjorde idag. Sen lite duttning såklart, haha har ni hört det förut? Däremot kommer vi inte att vara tok-noga nu eftersom det ska göras en till strykning till sommaren. Men lite grov-fint kan det ju få vara iaf :)
 
Bildregn från fasadmålningen kommer....
här!
 
Började naturligtvis med ett besök på Fresks, börjar bli lite less på den butiken nu faktiskt xD
 

Veranda i papp
 
 
 Första burken!
 

 
 
 
 
 2 stjärnor som både ordnat barnvakt och långa stegar, tack fantastiska ni!


 
Första väggen (till höger) klar!

 
 
 
 
 
Lustiga huset?
 
 
 Bara för att bevisa att det går. Syrran tog översta brädorna förra helgen. Idag gjordes resten med skylift (tack för det!). 
 

 
Idag var momsen och moffsen förbi med både fika och målningshjälp.
 

En hall-bro!
 
 
 
Installation av skylift
 
 
 
 
 På väg mot sista brädorna på framsidan!
 
 
TO BE CONTINUED :)
(förhoppningsvis i morgon, håll tummarna!)

Kommentera här: