Vi har blivit tre!

Hej kära bloggläsare!
(om ni är några kvar som följer Simmelis hus trots långa uppehåll numera).

Det känns som en evighet sen, vilket det också är. Sist jag skrev ett blogginlägg var den 13 maj. Den jämtländska sommaren har anlänt, vi har fått semester och vi är faktiskt igång med hus-tagen igen. Projekten i sommar är husmålning strykning två vilket är påbörjat genom penselköp och en målad vägg kring verandan, men det går inte att fortsätta just nu då regnet öser ner. Sen händer det mycket på insidan då projekt "göra klart allt" är igång med stor glädje. Haha, "göra klart allt", det lät ju som ett litet projekt, men alltså det handlar om att få till ett hem fullt ut. Sätta upp sista tavlorna, gardinerna, sortera upp förrådet där det bara ställts in ALLT, få in lite blommor, göra det hemtrevligt, packa upp sista lådorna, få ordning på papper och spackelspadar som ligger huller om buller. Vi har inte stressat, det måste få ta tid att känna in hur och var saker ska vara. Men nu har vi bestämt att sommaren är deadline, och det känns riktigt kul. Igår kom en hylla upp och några tavlor, och helt plötsligt blev det mindre sjukhuskänsla. Det kommer bli så himla bra det här, det känner vi verkligen. Utomhus har min käre far också börjat bygga en altan. Det är så snällt så att man spricker, än så länge kan vi inte bidra med någon hjälp utan vi ser bara hur han jobbar och tänker och att den växer fram. Altanen kommer bli en utbyggnad från verandan, eftersom den mesta solen kommer att finnas på framsidan. Lite läskigt känns det att "ändra" husets framsida, men än så länge känns det bra. 

Men sen, bortom färghinkar, altanbygge och tavlor har det hänt något mycket större. Det som gjort att det dröjt så länge sen sist. Vi har blivit tre i Simmelis hus. Några dagar efter det sista blogginlägget skrevs så föddes en liten pojke, vår lilla son. Det har inte varit någon hemlighet att vi väntat barn, men har ändå velat att husbloggen ska handla om huset och inget annat. Därav kanske det varit lite mindre bilder på rum osv då bebisgrejer börjat flytta in. Men lovar att det kommer en slutgiltig husvisning när projektet "göra klart allt" är färdigt. Då kommer också bloggen att avslutas. I slutet av augusti alltså. Vill ni hälsa på hus och bebis och oss och se hur livet ter sig vidare för oss, så hör av er! Här är dörren alltid öppen, bara vi får veta lite innan 😊 

 

Vi kommer att höras lite mer nu framöver, vilket känns kul! Självklart ska ni få ta del av slutspurten, en slutspurt som styrs lite av liten pojke numera, men vi varvar bebisgos med pappersmos och tar det i den takt som känns bra för oss alla tre. Det har aldrig känts så motiverande och mysigt att äntligen få göra klart.

All kärlek från E, S och A

Kommentera här: