Skogshuggning, Avstyckning och Godkänt beslut!

Jag måste börja med att visa dag 2 av skogshuggararbetet. Kolla här!
 
FÖRE...
 
 
EFTER..!
 
Snart är tomten framme...! STORA tallar har fällts, vissa läskigare än andra. Usch vad skönt det är när tallarna väl rasar, innan är det lite nervigt. "Far åt rätt håll nu....!". 
Världens bästa momsen hade köpt fika i samband med kaninbesök i stan, och sen dukades det upp tomtpicknick. Min syster var på besök också, hon tog med sig solen upp tror jag! Njöt av den iaf :) 
Sen tänkte jag försöka avlasta min kära pappa ett tag men jäääklar vad svårt det var att backa med det där stora traktorsläpet. Skam den som ger sig dock, får öva fler gånger....
 
Japp, det var det, och än är det lite kvar att göra (som ni ser). Dessutom ska det tas ner lite fler träd längre ner, men det blir ett lite senare projekt. Sommaren har ju fler lediga dagar och eftersom solen anföll Östersund så tog vi en välbehövlig ledig dag i solen igår! 
 
 
 
Men nu över till en av de bästa dagarna i den här husresan (om jag får säga det själv). Igår var det dags för avstyckning av tomten, åh så cooolt! Världens gladaste Lantmätare kom ut och därefter var det möte med markägarna runt omkring för att alla skulle vara överens om var gränserna gick (kartorna var senast uppdaterade på typ 50-talet så de var inte så precisa). När det var klart var det äntligen dags att sätta ut vår tomt en gång för alla. Lyckligtvis stämde vår föreslagna karta som skickades in vid bygglovet med de hörn vi satt ut nu på plats, några små justeringar gjordes, tomten kommer bland annat vara lite bredare längre upp och smalna av en bit ner där vi inte är lika beroende av ytan. Varenda hörn känns perfekt. Alltså på riktigt, perfekt. Mamma och pappa (som äger marken) var nöjda, och vi med. En fin asp hamnade precis på vår tomt, så den fick mamma och pappa släppa med tårar i ögonen, haha nejdå, skämt åsido! Pappa hotade med att ta lite extra betalt per löv för stor och fin var den, den ska inte huggas ned! När vi åkte från tomten satt Lantmätaren ner långa stålrör i marken istället för de provisoriska träpinnarna, så nu är det klart för vår del. Tomten är utsatt och nu är det bara pappersarbete på kommunen som ska göras, sen är det klart. Exakt hur stort det blev får vi veta då också, men han uppskattade det till ca 2200-2500 m2. Känns kanon!
 
Simon fick hålla mätinstrumentet en stund, nöjd!
 
Väl hemma hade detta dimpat ner i brevlådan, tack för det!
Avloppsbeslut är godkänt och fakturan är här. Nu är det bara att betala och börja bygga ;)
 
 
OJ vilken vecka kan man väl få säga igen? Ja, det gör vi!