April april! Och sen kom... ja vadå?

Hej på er, nu var det längesen!
Jag tror det var en superdålig idé att bryta min fina bloggtradition för detta år, nämligen att blogga den sista i varje månad. Jag valde bort det aktivit, för hade inget sug den 30 april. Och sen kom då underbara maj, eller ja, det var väl maj som skulle komma? Det var dock inte den månad vi vaknade upp till, utan snarare oktober, och vissa dagar november? Förvirringen har varit total, peppen och inspirationen på minuskontot. Men nu, med en hyfsat grön äng utanför och några tappra solstrålar som skiner igenom fönstrena, då kände jag att det var dags att uppdatera lite från Simmelis hus. I väntan på våren och sommaren ska vi blicka tillbaka till april och majvember.
 
För april var ju faktiskt först ut och den inleddes med födelsedagskalas för egen del, min första födelsedag i huset, så nu har både jag och Simon vaknat upp till ja må hen leva här hemma. Vårvintern var här och de sista veckorna innan påsk flöt på, och sen blev det påsklov, dessutom i underbart väder!
 
 Välkommen april
 
 Fantastiska kök, blir aldrig less!

 
 Påskbroderi ute i solen. Tack mamma för påskriset!

 Och solen sken på vår tomt, lite brun men fin ändå. 

Påskmiddag på verandan 
 
Och långfredags-solning hos en favoritgranne 😉 (mamma).
 
 Under påsken fick vi även besök från några vänner/kollegor/släkt som inte besökt huset tidigare, riktigt skojigt. Vi fick också nya djuriska besök!! Alltså det känns som att jag tjatar om det här ofta, men vi bor verkligen i skogen och jag tycker det är helt fantastiskt. Det är inte många dagar vi går och lägger oss utan att ha sett nåt djur under dagen. För närvarande är det mest rådjur, och en räv springer här lite nu och då. Men under påsken hände två coola grejer, vi hade nämligen besök av både en uggla och en hare, dagarna efter varandra. De kom på kvällen båda två så bilderna är inte toppen, men jag tror ni ser ändå.
 
Enligt egen forskning så tror vi att det var en jorduggla! Så maffigt!
 
Hare i vinterskrud, och den vågade sig riktigt nära. Så fin!
 
Varmt välkomna tillbaka säger vi, det hade varit kul med ett besök till! 
Som med älgarna, i förrgår kom nämligen två kändisar på besök igen. Älgarna har ju varit borta i ett par månader nu, så det var efterlängtat!

Vad hände mer? Jo under de våriga dagarna i april gjordes några första inköp till utsida av hus, tack E-B och R för presentkort! Nu har vi både en riktig grävspade och trädgårdsslang bland annat. Någon trädgård har vi ju inte än (haha), men det ska bli skönt att kunna spola av lite saker i sommar, och att kunna fylla nån vattenkanna och sådär. Dock sätter vi nog inte upp någon ställning och så än då huset ska målas en vända till först. Men i sommar så!
 
VI HAR PUTSAT FÖNSTER! Det var värt en stor rubrik. Jisses vad många fönster det finns på vårt fina hus. Nedervåningen är klar, övervåningen tar vi när andan faller på. Och vi var världens dreamteam, Simon gick före och putsade, jag gick efter och torkade alla spröjs (läs, slet lera och intorkat byggskit från alla spröjs), och tog eventuella märken. Så nu ser vi utsikten på riktigt här inifrån, inte illa! 
 
Åh, en grej till från april! Vi gjorde världens mysigaste skogsutflykt. Det är ju skrattretande nära till äventyr här. Bort 50 meter, nedåt i skogen, virrade runt lite överallt, hittade en stor myrstack, luktade på skog, låg i mossan och njöt i solen, fikade, gick hem, och hem visade sig då vara på andra sidan några stora tallar inte alls långt ifrån där vi legat tidigare. Så lyxigt!
 
Simon på äventyr 

Är det en mystack? Neeej, det måste vara en sten! Nej det ÄR en myrstack!!!
 
Och sen, ja då kom maj. Kommentarer på det? 
 
Sköna maj välkommen

Kaninernas utebur som de invigt några dagar innan... 
 
Jag pallar inte ens skriva nåt om det. Bilderna är tagna 7 maj. Hoppar direkt några dagar till, då faktiskt takdroppet var ett faktum igen.
 
 
Och idag den 13 maj, ser det ut så här: TACK för det!
 
Så nu, nu blickar vi framåt igen. Mot våren och mot sommaren. 
Vi kör MAJ nu, och inget annat. 
Och vi hoppas att ni mår bra och tar hand om er, oavsett snöstorm eller solgass.
Så hörs vi igen.
 
😃
KRAM