Hösten är här

Gick den fort? Var den varm? Hann man med det man hade tänkt? Vilken var den bästa glassen och hur kallt var det egentligen i sjön när det badades? 

Ja, nu är hösten här, och i personalrum och vid köksbord sammanfattar man. Sommaren 2019 är liksom slut och för egen del är jag inte det minsta ledsen över det då september börjar bli en av mina favoritmånader. Getingarna går och lägger sig, luften känns frisk, det är inte för kallt, det är inga rutor att skrapa, marken är bar och naturen är vacker. Sen är det lite skönt med nystart, som det blir vid höststart. För vår del har den här nystarten verkligen blivit ny då den är olika alla andra höstar. Simon jobbar igen, men utan mig som kollega. Jag är hemma och är mammaledig till vår lilla bebis, och under barnvagnspromenaderna sammanfattar jag. Vad hände egentligen? Gick den fort? Var den varm? Hann vi med det vi hade tänkt? 
 
Svaret är ja och nej. Den gick varken för fort eller för långsamt. Maj känns längesen, och samtidigt nära. I maj föddes han, och all tid placeras nu "före" eller "efter" hans födelse. Var den varm? Helt underbart bebis-lagom! Vi har njutit av sol men inte svettats bort! Hann vi med det vi tänkt? Ja ja ja! Vi har gosat med bebis, försökt vaggas i det nya livet, och sen såklart, gjort klart huset invändigt inför att vi bjöd in nära och kära på ett Öppet hus i augusti. Dels för att det var trevligt, dels för att få en deadline. Att få den där hemkänslan, få upp tavlorna och blommorna. Få det trivsamt fullt ut, bli av med flyttkartonger. Göra klart för nu.
 
Det blev ett Öppet hus, och det kom massor av folk, herregud vad folk det kom! Långt över förväntan! Väldigt roligt! I huset gjorde vi en tipsrunda som guidade gästerna runt i alla rum, med slutdestination; den nybyggda altanen som för dagen förvandlats till ett sommarcafé. Den nybyggda altanen som min pappa byggt måååånga timmar på under juli-augusti. Helt fantastisk blev den, tack tack tack tack tack! Utvändigt var huset också klart, färdigmålat!! För egen del kändes det som att "huset målade sig själv", eftersom jag sett slitet inifrån med bebis i famn. Ute har Simon målat, med lite hjälp från min mormor. Bra jobbat! Verkligen bra jobbat! Så skönt att det är färdigt också, liiiite duttning kvar typ, men i övrigt ska vi inte måla vårt hus på många år förhoppningsvis. 
 
Tomten då? Vad har hänt där? Jo, nu är gräs precis sått och vi har börjat se de första gröna stråna växa upp. To be continued! Det har även gjorts en markplanering, en grävare flyttade massor och ordnade ojämnheter och annat under några dagar. Så det är klart för nu och i väntans tider, men sommaren 2020 bör vara mer grön än brun förhoppningsvis!
 
Jag nämnde att det sista blogginlägget skulle skrivas i slutet på augusti. Det blev inte så. 
Det här blir inte det sista heller, men det näst sista. Bilderna nedan är lite från sommarens projekt och fester. Bygge, målning, öppet hus, och någon doptårta kom med på bild också. Vi har omgetts av släkt och vänner i olika sammanhang och ser varmt tillbaka på sommaren. Men jag vill avsluta bloggen helt med en husrunda igen, med alla rum, som nu är utan kartonger. Så vi hörs igen, vilken cliffhanger ;) !
 
 
Några bilder kommer här, med början från ett påbörjat altanbygge....
 
 
 
Och på två husmålare...!
 
 
Det köptes blommor en regnig dag i augusti!
Små blommor...
 
...och stora blommor!
 
 
Utanför fönstrena har det hänt en hel del. Både grävmaskiner och älgar har synts till.
Minst sagt omväxlande!
 


Sen kom de små detaljerna på plats... som vår älskade fotovägg i sovrummet.


Och den 10 augusti var det Öppet hus. 
85 fikagäster kom under 3,5 timma! Minst sagt fullt hus!
Vi firade huset! Vi firade att jag fyllt 30 år! Vi firade vår Albin!
 
 
 
På kvällen grillade vi, men då hade regnet kommit. Tur att vi har ett stort kök!



2 veckor senare, då döptes vår son. Det har ju inget med huset att göra, egentligen. Men det är en fantastisk känsla att bo här 3 stycken nu. Han är så välkommen och vi njuter! Att få ha både Öppet hus och dop inom loppet av 2 veckor, med nära och kära, det kändes så fint.
Tack till alla er som kom vid de olika tillfällena!
 
 
Åh, jag måste ta fram kameran och fota vårt hem nu känner jag. Så att vi kan slå spiken i kistan. 
Sammanfatta. Sammanfatta hela resan, från hösten 2016. 
Jag ska försöka att inte dra ut på det alltför länge, men bebis får bestämma vilken dag det blir. 
Vi hörs igen i alla fall.
Vilken tur!
 
Stor kram från mig och oss, hoppas att er sommar också innehållit minnesvärda dagar!
💗