Mars, april har knopp i håret...

...men maj och juni blommar mest.
 
Och åh vad vi börjar se framemot våren och sommaren, även om vi bitvis tok-njuter nu med!
 
Hej på er!
Traditionen håller i sig, att månads-sammanfatta här på bloggen. Det var ju sista februari sist, och helt plötsligt har hela mars passerat. Jag hoppades på att kika in en gång emellan, och tid har funnits, men det har faktiskt inte funnits något husrelaterat att skriva om alls. Nästan lite sorgligt, på riktigt. Men nu, med solen som börjar kika fram och takdroppet som ger sig tillkänna, ja då påbörjas lite små projekt i tanken. Och huset? Ja det är så otroligt fint i vårvintersolen.
 
Bästa årstiden är här, vårvintern!
 
Isen på parkeringen förvandlades för några dagar sen till en sjö, och Simon dikade små snirkliga bäckar som fungerade fint. Tur att vi har extra dränering under huset (!), annars hade vi bott på en pool. Taket är snöfritt, vi andas ut att inga takfönster läckt in vårvatten och alla älgar har bytts ut mot vårfåglar. Nu kanske det låter som det är full vår här hela tiden, vilket det inte är, men då och då så kommer den där värmen. Sen blir det minusgrader igen, och ibland snö, och då bittrar man ihop lite. För nu är värmen och ljuset mer välkommet. Idag har vi också gjort de första skisserna och mätningarna inför en blivande altan på framsidan. Huset är som gjort för att ha en fin altan på baksidan, men då solen är mest på framsidan så kommer vi sitta mer där, det vet vi ju redan innan. Så då gäller det att bygga ut verandan, på ett sätt så det inte tar över fasaden och själva huset. Inte för stort, inte för litet, lagom.... Men vi hoppas och tror att det kan bli riktigt bra. Pappa kommer bli byggmästare vilket vi är otroligt tacksamma för!
 
Dikning
 
Altanfunderingar
 
 Snickar-far och Simon med måttband i högsta hugg!
 
I övrigt? Ja som sagt, inte jättemycket. Vi börjar konstigt nog se framemot att måla hus igen, för att få göra den där andra strykningen i sommar. Få så gräs är också något roligt på "att göra listan", nästa sommar har vi gräsmatta om allt går bra! I år blir det frö-sådd, lera och spångar, men snart så!
 
Invändigt börjar projekten hamna på de mindre och mindre skalorna. Vi har äntligen hittat en plats för våra handdukar, bara en sådan liten men stor sak. Lejonkungs-mäktigt sjöngs det "Allting har en plaaaats, allting har en mening! Det är vååår vääärld, i Simmelis hus" för ett par veckor sedan. Det var precis då vi kommit på att HÄR finns det ju faktiskt lite plats över, där kan vi lägga alla handdukar, som hittils bara levt i kartonger. Så skönt. Badrumsskåpen står på tur, att få lite ordning i dem. Sätta upp vårgardiner, och framför allt, att få putsa fönstrena...!! Om ni tycker att ni har skitiga fönster hemma kan ni komma och hälsa på oss. De är alltså inte putsade en enda gång, husfrakt från Eksjö i lastbil, husmontering, hela byggprocessen, slipdamm... ja shit, bokstavligt talat.
 
Om två timmar är det april, och måndag igen. Ny arbetsvecka, förhoppningsvis med fler soltimmar. Passa er så att ni inte blir lurade i morgon! Och ska ni luras, så kom ihåg att luras snällt :)
 
Så hörs vi april!
 
Allt gott!