Långa kvitton och tunga byxor

Hej igen!
Förra veckan var Simons familj på besök, jättetrevligt! Tack för en fin vecka i flyttkaoset med den spartanska inredningen. Förutom bullbakning med nya hushållsassistenten, tapetsering och många koppar kaffe så hann vi även med en båt-tur på Storsjön och en lång dag på IKEA. Är ni beredda på en lite tokig bild? Varsågoda!

 
IKEA-kvittot vann, det högra är första kvittot på mathandling efter inflytt. Det var inte det längsta kvitto som personalen på IKEA hade sett, men nog blev det en hel del. Husgeråd, förvaring, krokar, någon lampa och en hel del möbler. Många snabba beslut på en och samma dag, allt som behövs för att vi ska kunna få till en fungerande vardag här framöver. Köksbord med stolar, soffa, vardagsrumsbord, garderober, skrivbord osv. osv. Nästa måndag så kommer 72 (!) kollin hem till oss. Herregud, tur att det är roligare att skruva möbler än att spackla. Det är det mesta nu förtiden. Vi tror och hoppas på att det som vi beställt ska bli bra, och det som är skönt med IKEA är att man inte lagt en förmögenhet på en enskild grej, så är det något vi vill byta ut så kan vi göra det längre fram. Vi hade iaf en härlig dag i Sundsvall, det ser ni väl på Simon? Vid gardinstängerna började bådas energi sina....

På IKEA hade vi bokat ett garderobplaneringssmöte, vilket var suveränt. Trots att min dröm om hur vi skulle inreda klädkammaren sprack, så fick vi bra lösningar både där och i hallen. Den sneda väggen i klädkammaren var lite för liten för att få till en bra förvaring. "Det blir finare, men inte praktiskt" som inredaren sade. Och ja, han hade rätt. Så vi kör på stor garderob med massa förvaring och snedväggen får istället prydas av spegel och klädstänger. Tror det blir bra ändå. På IKEA fick vi även med oss en supersmart hyll-lösning till tvättstugan. Den heter ALGOT och är väldigt söt i sin enkelhet! Invigd är den också då Simon och hans bror satte upp den redan dagen efter, att tvätta är hittills väldigt trivsamt.

 
 

Att bo här är fortsatt fantastiskt, men det sista jobbet är otroligt segt nu. Snickarbyxorna känns tunga på nå vis. Men checklistan från förra veckan har uppdaterats!

* Förråd på nedervåningen ska tapetseras – CHECK!
* Taklist i tvättstugan ska målas x2 -HALVCHECK! (Målat en gång)
* En liten del av hallen uppe ska målas om – CHECK!
* Klädkammaren uppe ska spacklas och målas – Pågående (ej check!)

Tillägg till listan: * Spackla/foga kring fönstret i tvättstugan. Det tänkte vi göra idag men då märkte vi att fogsprutan gått sönder. Ska köpa en ny i morgon.

Men tapetseringen, tjoho! Simon och hans pappa var riktiga proffs då de ordnade det lilla rummet på nedervåningen. Det blev så fint så att förrådstanke kanske övergick till kontorstanke. Vi får se när möblerna kommer på plats!

 
 På onsdag tågar vi ner till Stockholm för att sedan semestra utomlands under 1 vecka. Innan dess hade vi gärna bestämt fasdafärg, och vi är på god väg. I morgon ska någon extra provburk inköpas, några plankor på huset har blivit målade idag i lite olika färger. Hur många grå nyanser finns det i världen?
Det är en klurig fråga!