Här är huset, och här är vi igen!

Heeeej på er!
Vad är det man brukar säga, ibland kommer livet emellan? Och dåligt internet. Ingen tid. Minimal ork. Osv osv. Framför allt inget internet. Vi väntar fortfarande på att bredbandsmysteriet ska lösa sig. Något i backen har strulat sig och det skiljer ett papper och 30 minuter tills bredbandet är klart, men det är just det där papperet som företaget just nu inte får tag på. Det gör att det tidigare typ tagit 2 timmar att blogga, för att bilderna har tagit sjuhundra år att ladda upp och för att texten hakat sig och och och... de 2 timmarna har faktiskt inte funnits. Förrän nu. Och åh vad jag njuter av att säga, HEJ IGEN! Jag sitter i soffan och tittar ut genom de stora vardagsrumsfönstrena och njuter. Nu ska ni få se något fint!

Huset är färdigmålat och här är resultatet! Ta-daa! Vi känner oss supernöjda, både med hur målningen gick och hur färgen blev. Man kan nästan se fram emot att få göra andra strykningen nästa sommar, men nog ska det bli skönt med en målar-paus nu först! Men kolla huset, alltså kolla! Tänk att det faktiskt STÅR här nu *nyper mig i armen*.
 
Okej, målningen gick bra? Jomen faktiskt! På fem dagar var huset färdigmålat. Lite action blev det allt näst sista dagen (dagen efter förra blogginlägget) då skyliften skulle flyttas till baksidan. Varför ska det vara enkelt någon gång? Ingen färdig tomt = väldigt mjuk lerig tomt = skylift sjunker naturligtvis NER. Lösning på det?:

Bit för bit, bokstavligt talat...!
 
Väl på plats gick det dock undan. Vi såg till att skyliften aldrig stod tom, tog man paus hoppade den andra i. Jag och Simon målade och målade, och Simon tog även en utkikstur. Snacka om höjdrädds-terapi denna sommar, han måste snart vara helt botad!

Hejdå pappa Sven och Emmeli!

Hej Östersund!
 
September har redan gått halvvägs och varje morgon gör sig hösten påmind hos oss genom takfönstrena som man mer och mer sällan ser helt igenom. Vackert och lite mystiskt på samma gång...
 
Hemma hos oss har jobbet (alltså inte husjobbet) tagit väldigt mycket tid och kraft sista veckorna vilket gjort att det mesta inomhus här stannat av. Vi har dock skruvat ihop vår hallmöbel och fått vårt köksbord vilket är superskönt! Sen blev tvättstugan total kaos efter målningen återigen, men den är lite finare nu och vilken dag som helst ska den göras helt fin igen. Och det bästa av allt är att efter den gjorts fin, så kommer inga nya penslar/färgburkar invadera på ett bra tag. Bara en sådan sak!
 
Hallgarderob in progress. Och idag är den klar, men ska få handtag innan den är 100-procentig!
Sittbänk, som ska få någon dyna eller liknande på sikt. Skön är den att sitta på iaf, det blir som en liten koja eftersom den får en "vägg" på båda sidor.
 
 Och så köksbordet, som vi lyckligtvis är nöjda med efter IKEA-missen som gjorde att vi fick hitta ett nytt bord på nytt ställe. Det smälte in så bra med parketten och trappan som på slump ju går i samma färger! Toppen!
 
 Direkt från verkligheten. Min älskade tvättstuga i total misär. Detta rum har verkligen pendlat från fint ena dagen till kaos och förråd nästa, men NU är det nära att bli ett fint rum på heltid. Jag lovar att ni ska få en bild när jag är klar!
 
Alltså, peppar peppar ta i trä, men det här inlägget har gått galet bra att skriva. Inget lagg, inget hack, bilderna laddas upp direkt. Nätet är kanske på uppsving igen (vi har ett tillfälligt i väntan på fiber), och i så fall kommer det gå att blogga betydligt oftare än en gång på två veckor. Jag håller iaf tummarna för det, och hoppas ni gör det ni med. Så hörs vi snart igen! Kanske när tvättstugan är i topp-skick? Eller när vi påbörjat musikrums-kaoset. Jag besparade er bilden där inifrån för er hälsas skull....
 
Nu väntar tre långa jobbdagar men jag hoppas de går fort så att helgen är här och att vi hörs igen då. Ta hand om er! Och tack för att ni läst, om ni fortfarande läser trots att vi är på inläggets sista mening :)
Kram på er!